Online leren§

Online leren laat je toe om vanop afstand kennis of vaardigheden te verwerven. Dat kan op veel manieren, maar bij Yesplan hebben we ervoor gekozen om online opleidingen te maken met uitleg, demonstraties, voorbeelden enz. We gebruiken geen quizvragen, simulaties of tests omdat we geloven dat je enkel met Yesplan leert te werken door zelf in Yesplan te werken of te oefenen.

Opleidingen zijn gegroepeerd in cursussen:

Wat heb je nodig?§

Om de opleiding te kunnen bekijken heb je een aantal zaken nodig:

• Een computer met een internetaansluiting.
  • Een internet browser: Chrome, Safari, Firefox enz.
  • De opleidingen zijn ingesproken: zorg dus dat je het geluid kan afspelen of zet een koptelefoon op als je collega’s in de buurt zijn.

Een module starten§

Als je een pagina met een opleiding opent, zal deze niet vanzelf beginnen spelen. Klik op de “play”-knop om een opleiding te starten.

Voorbeeld van module met startscherm

Elke opleiding bevat rechts onderaan een blauw menu waarmee je kan navigeren. Het bevat de volgende knoppen:

Knop Actie
Knop: een scherm terug Een scherm terug
Knop: afspelen Afspelen
Knop: pauze Pauze
Knop: een scherm vooruit Een scherm vooruit
Knop: opnieuw afspelen Opnieuw afspelen
Knop: 30 seconden Laatste 10 seconden opnieuw afspelen
Knop: geluid uitschakelen Geluid uitschakelen
Knop: geluid inschakelen Geluid inschakelen
Knop: inhoudstafel Knop: inhoudstafel Inhoudstafel tonen/verbergen
Knop: volledig scherm Naar volledig scherm
Knop: volledig scherm verlaten Volledig scherm verlaten

Slim leren§

Je bent nu klaar om de opleidingen te volgen. Online leren is echter meer dan het bekijken van filmpjes en demonstraties. Lees zeker onze tips om efficiënt online te leren.